Krievijas Ģenerālprouratūra gatavojas arestēt visus mediju holdinga "Media - MOST" direktoru padomes priekšsēdētāja Vladimira Gusinska īpašumus Krievijā un ārzemēs.
To trešdien aģentūrai "Interfax" paziņoja Gusinska lietas izmeklēšanas vadītājs Valērijs Nikolajevs pēc tam, kad Ģenerālprokuratūra uzlika arestu Gusinska zemesīpašumam un mājai Piemaskavā.

Prokuratūra šajā jautājumā ir kontaktējusies ar attiecīgām tiesībaizsardzības institūcijām, ieskaitot Interpolu, sacīja Nikolajevs.

Viņš apstiprināja, ka lēmums par īpašumu arestu pieņemts, jo Gusinskim izvirzītās apsūdzības par liela apjoma valsts īpašuma izlaupīšanu krāpšanas ceļā paredz īpašuma konfiskāciju.

"Tādēļ, kā arī lai, iespējams, piedzītu materiālos zaudējumus, mēs arī aprakstām apsūdzētā īpašumu," sacīja izmeklētājs.

Viņš teica, ka izmeklēšana arestēs visus Gusinska īpašumus, tiklīdz tos konstatēs. "Lūk, mēs konstatējām, ka Gusinskim ir māja ar lielu zemes gabalu Piemaskavā, un uzlikām arestu. Tiesa, mēs neaprakstīsim dakšiņas un nažus, kā to teica advokāts Pāvels Astahovs," paskaidroja Nikolajevs.

Pēc viņa teiktā, "ir saraksts ar lietām, kuras nav paredzēts aprakstīt, piemēram,.. ikdienas lietošanas priekšmeti - trauki, karotes, dakšiņas un citi".

"Ja konstatēsim vērtspapīrus, noguldījumus bankās, lidmašīnas, jahtas, savrupmājas ārzemēs, kas pieder Gusinskim - arī arestēsim. Tāds ir likums," sacīja izmeklēšanas vadītājs.

Gusinska advokāts Pāvels Astahovs neizslēdza iespēju, ka prokuratūra varētu arestēt arī Gusinskim piederošās akcijas holdingā "Media - MOST".

Krievijas ģenerālprokuratūra trešdien arestēja daļu Gusinska īpašuma.

Gusinska advokāts Astahovs aģentūrai "Interfax" teica, ka arestēta Gusinskim piederošā māja un zemesgabals Maskavas apgabala Zaharovas rajona Čigasovas ciemā.

Tiesībaizsardzības institūciju pārstāvji veic īpašuma aprakstīšanu. Gusinskim netiks atļauts lietot šo īpašumu bez iepriekšējas izmeklēšanas amatpersonu piekrišanas.

Advokāts pauda viedokli, ka Gusinska īpašums Piemaskavā arestēts, lai "sāktu kontrolēt arī Gusinska personīgo dzīvi, jo tagad bez izmeklētāju atļaujas Gusinskis nevarēs lietot neko, kas viņam šajā mājā pieder".

Gusinskim ir izvirzīta apsūdzība par krāpšanu un 10 miljonu ASV dolāru (6 miljonu latu) piesavināšanos Sanktpēterburgas kompānijas "Russkoje video" privatizācijā 1997.gadā.

"Media-MOST" vadītājs pagājušajā mēnesī tika aizturēts uz trim dienām. Gusinska aizturēšana un apsūdzību izvirzīšana viņam ir izraisījusi nosodījumu Krievijā un ārzemēs, jo tiek uzskatīts, ka varas iestādes viņu vajā par "Media-MOST" ietilpstošo mediju kritisko attieksmi pret prezidenta Vladimira Putina politiku.

Holdingā "Media - MOST" ir telesabiedrība NTV, radiostacija "Eho Moskvi" laikraksts "Segodņa" un citi masu informācijas līdzekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!