Foto: Reuters/Scanpix

Skotijas policija apstiprinājusi, ka hidžābs kļūs par vienu no oficiālajiem tiesībsargu uniformas veidiem, lai tādējādi dienestam piesaistītu pēc iespējas dažādāku kultūru un reliģiju pilsoņus, raksta "Independent".

Medijs atzīmē, ka tieši pirms 15 gadiem hidžābu par oficiālo uniformu atzina Londonas pilsētas tiesībsargi (attēlā Londonas policistes).

Skotijas policijas pārstāvji norāda, ka ar šo žestu vēlas policijā iesaistīt musulmaņu sievietes, kurām līdz šim šāda karjers iespēja bija liegta. Tiesa, jau līdz šim sievietes Skotijas policijā varēja valkāt hidžābu, bet katrā individuālā gadījumā viņām bija jāsaņem personīga priekšniecības atļauja.

"Kā daudzi darba devēji, īpaši sabiedriskajā sektorā strādājošie, mēs daudz darām, lai mūsu pakalpojumi atspoguļo sabiedrību, kuras labā strādājam. Es ceru, ka šis papildinājums mūsu uniformu izvēlē palīdzēs dažādot mūsu kolektīvu, kā arī papildinās tā kopējās spējas, pieredzi un talantus."

Policijas lēmumu jau apsveikusi Skotijas policijas musulmaņu asociācija, kuras mērķis ir veidot ciešāku saikni starp Skotijas musulmaņu kopienām un policiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!