Amerikas Savienotās Valstis neplāno panākt, ka Krievijai tiek pārtraukta ekonomiskā palīdzība, lai gan Maskava turpina militāro kampaņu Čečenijā. To laikrakstam "The New York Times" paziņojis ASV Baltā nama pārstāvis.
Pēc viņa vārdiem, Pasaules bankas (PB) un Starptautiskā valūtas fonda (SVF) kredītu piešķiršana Krievijai tiks izskatīta "individuālā kārtā".

ASV prezidenta Bila Klintona administrācijai nav plānu pilnībā pārtraukt palīdzību Krievijai Čečenijas notikumu dēļ, teica Baltā nama pārstāvis.

28.decembrī PB piešķīra 100 miljonus ASV dolāru ogļrūpniecības kredīta ietvaros.

ASV administrācijas pārstāvis norādīja, ka Baltais nams atbalsta šo līdzekļu piešķiršanu, kas tiks novirzīti ogļrūpniecības restrukturizācijai.

"Tas pilnībā atbilst kopējam uzdevumam, kas paredz veicināt tirgus reformas Krievijā," sacīja Baltā nama amatpersona, uzsverot, ka ogļrūpniecības kredīta piešķiršana vēl nenozīmē, ka ASV tagad noteikti atbalstīs SVF līdzekļu piešķiršanu Maskavai.

"ASV neizmanto politiskus kritērijus, piešķirot ekonomiska rakstura palīdzību, un Vašingtona turpina sekot saviem kopējiem ekonomiskajiem mērķiem Krievijā, lai gan Čečenijā notiek karš," uzsvēra Baltā nama pārstāvis. Tomēr, pēc viņa sacītā, Krievijas militārā kampaņa Čečenijā novedusi pie tā, ka ASV nepiekritīs turpināt finansiālas palīdzības piešķiršanu, ja Maskava pilnībā nepildīs visus nosacījumus tās saņemšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!