Foto: AFP/Scanpix
Sīrijas prezidents Bašars al Asads otrdien solījis atbrīvot visu valsti no grupējumiem, kas cīnās pret viņa režīmu, un solījis Alepo provinces ziemeļos iznīcināt spēkus, kas lojāli Turcijai.

"Līdzīgi kā mēs atbrīvojām Palmīru, mēs atbrīvosim katru collu" Sīrijas zemes, uzrunā jaunievēlētajā parlamentā paziņoja Asads.

Teroristu grupējums "Islāma valsts" Palmīru ieņēma 2015.gada maijā, bet Sīrijas prezidenta Bašara al Asada armija ar Krievijas gaisa spēku palīdzību to atguva šā gada marta beigās.

"Alepo kļūs par kapu, kur tiks aprakti slepkavas sapņi un cerības," sacīja Asads, ar slepkavu domājot Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoanu, kuram viņš pārmeta opozīcijas atbalstīšanu ar mērķi sekmēt islāmisma nostiprināšanos reģionā.

Turcija atbalsta Sīrijas opozīcijas grupējumus, sevišķi valsts ziemeļos Alepo un Idlibas provincēs, un vēlas Asada atkāpšanos.

Sīrijas parlamenta vēlēšanas notika aprīlī. Tās tika sarīkotas tikai valdības kontrolētajos apgabalos, un opozīcijas spēki tās boikotēja.

Jaunais parlaments pirmdien sanāca uz savu pirmo sēdi. Līdzīgi kā visos iepriekšējos parlamentos kopš 1970.gada, kad pie varas nāca Asada tēvs, vairākumu parlamentā kontrolē arābu nacionālistu partija "Baath".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!