Foto: EPA/LETA

Interneta vietnes "WikiLeaks" dibinātājs Džulians Asanžs kandidēs uz Austrālijas parlamenta augšpalātas senatora vietu, trešdien paziņoja "WikiLeaks", turklāt viņa māte uzsvēra, ka Asanžs amatā būtu lielisks.

"WikiLeaks" mikroblogošanas vietnē "Twitter" rakstīja, ka "Džulians Asanžs apstiprināja, ka 2013.gadā kandidēs Austrālijas Senāta vēlēšanās".

Austrālijas premjerministre Džūlija Gilarda trešdien paziņoja, ka parlamenta vēlēšanas Austrālijā notiks 14.septembrī.

41 gadu vecā Asanža māte Kristīne pauda prieku par dēla lēmumu. "Viņš būs lielisks," viņa teica, paužot viedokli, ka parlamentā esot izvēle tikai par partijām, kas saistītas ar ASV, un būtu arī kāds austrālietis parlamentā.

Asanžs par plāniem kandidēt uz Senātu paziņoja pērn, solot Austrālijas Vēlēšanu komisijā reģistrēt "WikiLeaks" partiju.

Augustā Ekvadora sniedza patvērumu Asanžam, kas kopš 19.jūnija nav pametis šīs valsts vēstniecību Londonā. Viņš patvērumu lūdza Ekvadorai, kad Lielbritānija izlēma viņu izdot Zviedrijai, kur viņu vēlas iztaujāt saistībā ar apgalvojumiem par seksuāliem noziegumiem pret divām sievietēm.

Asanžs apgalvo, ka Zviedrija viņu izdos ASV, kur viņam draudētu mūža ieslodzījums vai nāvessods par slepenu dokumentu publiskošanu.

Ekvadora paskaidroja, ka patvērumu Asanžam sniedza, jo uzskata par pamatotām viņa bažas, savukārt Lielbritānija paziņoja, ka izpildīs savu pienākumu un izdos 41 gadu veco Austrālijas pilsoni Zviedrijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!