Foto: Reuters/Scanpix

ASV aizsardzības ministrs Eštons Kārters ceturtdien ieradās Irākas galvaspilsētā Bagdādē negaidītā vizītē, lai apspriestos ar vadošajiem politiķiem un militārpersonām par Irākas karu pret džihādistu grupējumu "Islāma valsts".

Kārteram šī ir pirmā vizīte Irākā kopš stāšanās aizsardzības ministra amatā februārī.

Ir gaidāms, ka viņš tiksies ar Irākas premjerministru Haideru al Abadi, kā arī ar sunnītu cilšu virsaišiem no Anbaras provinces, kur notiek liela daļa karadarbības.

Nav gaidāms, ka Kārters vizītes laikā paziņotu par lielām izmaiņām ASV stratēģijā vai par ASV militārās klātbūtnes palielināšanu Irākā.

Irākā pašlaik ir apmēram 3360 ASV karavīru, kas lielākoties piedalās Irākas armijas apmācīšanā, tās komandieru konsultēšanā par kaujas plāniem, un ASV personāla un iestāžu apsargāšanā.

ASV un vairākas citas valstis arī veic gaisa triecienus pret "Islāma valsts" kaujiniekiem, kuri ieņēmuši lielu daļu Irākas.

Irākas valdība ir paziņojusi par pretofensīvu, kuras mērķis ir atkarot "Islāma valsts" ieņemto Anbaras provinces galvaspilsētu Ramadi un kas varētu sākties tuvāko nedēļu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!