ASV valsts sekretārs Kolins Pauels svētdien apliecināja, ka ASV atradīs Irākā masu iznīcināšanas ieročus, kas bija viens no iemesliem, kāpēc notika iebrukums un tika gāzts Sadama Huseina režīms.
"Kauju periods ir beidzies un mēs tagad varam pievērst uzmanību masu iznīcināšanas ieroču meklējumiem (...) Ir pārliecinoši pierādījumi un nav šaubu, ka Irākā tie ir," intervijā britu raidsabiedrībai BBC teica Pauels.

Kaut arī karš Irākā ilgst jau vairāk nekā trīs nedēļas, nav atrasti pārliecinoši pierādījumi, ka šajā valstī, kuras lielāko daļu ir ieņēmuši ASV un Lielbritānijas spēki, būtu bijuši ķīmiskie, bioloģiskie vai kodolieroči.

Sadama galvenais padomnieks zinātnes jautājumos ģenerālis Amers Hamudi as Saadi, kurš sestdien padevās ASV spēkiem, apgalvo, ka Irākai nav bijuši ne ķīmiskie, ne bioloģiskie ieroči.

Runādams no Vašingtonas, Pauels teica, ka Irākas kampaņu varēs uzskatīt par veiksmīgu, kad Irākā nodibināsies demokrātija. Uzvara nedrīkst balstīties uz Sadama atrašanu vai nogalināšanu, viņš uzsvēra.

"Šī operācija būs sekmīgi beigusies, kad Irākā būs jauna valdība, ko būs izraudzījusies irākiešu tauta, un kad tā būs atteikusies no jebkāda atbalsta terorismam un tajā nebūs masu iznīcināšanas ieroču.

"Mēs pabeigsim ar vai bez Sadama Huseina. Mēs gribētu zināt precīzi, kas noticis ar Sadamu Huseinu, bet viņš vairs neko nepārzina," viņš teica.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!