Amerikas Savienotās Valstis atkārtoti aicinājušas Baltkrieviju sniegt informāciju par pagājušajā gadā neizskaidrojamā kārtā pazudušajiem opozicionāriem, kuri atklāti kritizēja autoritārā prezidenta Aleksandra Lukašenko politiku.
ASV Valsts departamenta preses sekretārs Ričards Baučers sacīja, ka bijušais iekšlietu ministrs ģenerālis Jurijs Zaharenko pazudis, kad devies uz mājām 1999.gada 7.maijā un kopš tā laika par viņu nekas nav dzirdēts.

Zaharenko atkāpās no amata 1995.gadā, protestējot pret Lukašenko diktatūras pārkāpumiem, vēlāk izveidoja Baltkrievijas Virsnieku savienību un atbalstīja bijušā premjerministra Mihaila Čigira kandidatūru opozīcijas rīkotajās alternatīvajās prezidenta vēlēšanās 1999.gada maijā, sacīja Baučers.

Septembrī Baltkrievijas opozīcijas līderis Viktors Gončars, Lukašenko atlaistā parlamenta priekšsēdētāja vietnieks, un viņa politiskais sabiedrotais Jurijs Krasovskis arī pazuda mīklainos apstākļos, teica Baučers. Gončars pazuda pēc tam, kad bija piezvanījis savai sievai, esot ceļā uz mājām.

"ASV atkārtoti lūdz Baltkrievijas varas instances izskaidrot šo personu pazušanu un apliecina Zaharenko, Gončara un Krasovska ģimenēm, ka viņi un viņu mīļotie nav aizmirsti," pausts Baučara paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!