Foto: Kadrs no video
Aviošova laikā Rietumvirdžīnijas štata Martinsburgas pilsētā sestdien notikusi aviokatastrofa. Tā ir jau otrā avārija 24 stundu laikā pēc traģiskā negadījuma aviosacīkstēs Rīno Nevadas štatā, kurā gāja bojā deviņi cilvēki, informē raidsabiedrība BBC.

Sākot pacelšanos, avarējusi un aizdegusies 1958. gadā būvēta lidmašīna. Pilots gājis bojā. Nelaime notikusi ar vienmotora lidmašīnu "T-28", kas piederējusi Ziemeļkarolīnas Konkordas pilsētas iedzīvotājam Džonam Mengenam.

Jau vēstīts, ka piektdien aviošovā Rīno lidmašīna "P-51 Mustang", kuru vadīja 74 gadus vecais pieredzējušais Holivudas pilots kaskadieris Džimijs Līverds, nogāžoties ietriecās skatītāju tribīnēs un triecienā sadalījās. Katastrofas cēlonis tiek izmeklēts, bet viens no sacīkšu organizatoriem sacīja, ka var būt vainojamas mehāniskas problēmas.

Negadījumā gāja bojā deviņi, bet ievainojumus guva aptuveni 50 cilvēki.

Pilots zaudēja kontroli pār lidmašīnu, veicot trešo apli, sacīja skatītāja, kas sēdēja apmēram 30 metrus no katastrofas vietas.

Līverda interneta lapā teikts, ka viņš piedalījies vairāk nekā 120 aviācijas sacīkstēs un bijis pilots kaskadieris neskaitāmās kinofilmās, no kurām pazīstamākās ir "Amelia" un "Cloud Dancer". Pērn sniegtā intervijā viņš pastāstīja, ka lidojis ar 250 tipu lidmašīnām un sevišķi iemīļojis P-51.

Līverds no Floridas štata Okalas pilsētas bija nekustamo īpašumu attīstītājs, kurš piedalījās aviācijas sacīkstēs no septiņdesmito gadu vidus.

Katastrofa notika Nacionālajā aviācijas sacīkšu čempionātā (National Championship Air Races), kas katru gadu septembrī tiek rīkotas pie Rīno pilsētas un piesaista tūkstošiem skatītāju. Tajās piedalās gan civilas, gan militāras lidmašīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!