Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV armija paziņojusi, ka drona uzbrukumā Afganistānas austrumos ir nogalinājusi "Daesh" vietējā atzara biedru, kurš tiek raksturots kā grupējuma "plānotājs", kas atbildīgs par ceturtdienas sprādzienu pie Kabulas lidostas, vēsta raidsabiedrība BBC.

Par pašnāvnieka spridzinātāja sarīkoto uzbrukumu pie Kabulas lidosta 26. augustā, kurā gāja bojā 170 cilvēki, tostarp 13 ASV karavīri, atbildību uzņēmās Afganistānā aktīvā teroristu grupējuma "Daesh" atzars IS-K (Islāma valsts Horasanā). Šī grupa tiek raksturota kā pats vardarbīgākais džhiādistu grupējums valstī.

"Bezpilota gaisa trieciens notika Afganistānas Nangarhāras provincē. Sākotnējā identifikācija liecina, ka mēs esam nogalinājuši mērķi. Mums nav zināms, ka būtu cietuši civiliedzīvotāji," paziņoja Galvenās pavēlniecības kapteinis Bils Urbans.

"Reaper" drons pacēlies no Tuvajiem Austrumiem un devis triecienu kaujiniekam, kad tas atradies automašīnā ar vēl vienu "Daesh" biedru, ziņo "Reuters". Abi kaujinieki gājuši bojā.

Domājams, ka vairums no IS-K tūkstošiem biedru slēpjas uz austrumiem no Kabulas esošajā Nangarhāras provincē.

Ceturtdienas sprādziens pie Kabulas lidostas notika laikā, kad tur notiek tūkstošiem ārvalstu pilsoņu, kā arī afgāņu evakuācija. Vērienīgā evakuācijas operācija sākās, kad 15. augustā grupējuma "Taliban" kaujinieki ienāca Kabulā, pārņemot kontroli pār visu valsti.

Kabulas lidostu apsargā tūkstošiem ASV karavīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!