Aptuveni 71 procents ASV iedzīvotāju ir gatavi tam, ka ASV varētu sākt karu pret valstīm, kuras atbalsta teroristus vai sniedz tiem patvērumu, un atbalstītu šādu rīcību pat tad, ja tas nozīmētu ziedot daudzu amerikāņu dzīvību, liecina pirmdien publicēti aptaujas rezultāti.
Sabiedriskās domas izpētes firma "John Zogby" pēc aģentūras "Reuters" pasūtījuma no 14. līdz 16.septembrim aptaujāja 1018 amerikāņus.

90 procenti respondentu atzinīgi novērtēja ASV prezidenta Džordža Buša rīcību pēc pagājušajā otrdienā notikušajiem terora aktiem, kuros vairāki tūkstoši cilvēku gāja bojā.

Uz jautājumu, vai viņi atbalstītu plaša mēroga karu pret valstīm, kuras sniedz patvērumu vai atbalsta teroristus, 75 procenti aptaujāto atbildēja apstiprinoši, bet tikai 18 procenti - noraidoši.

Šie skaitļi samazinājās tikai nedaudz, kad aptaujātajiem lūdza atbildēt uz jautājumu, vai viņi atbalstītu šādu karu, ja tas nozīmētu zaudēt daudzu amerikāņu dzīvību. Šajā gadījumā 71 procents respondentu atzina, ka atbalstītu karu, 21 procents bija pret to, bet pārējiem nebija sava viedokļa šajā jautājumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!