Kristiešu baznīca ASV Ņūmeksikas štatā sadedzinājusi vismaz 30 britu rakstnieces Dž. K. Roulingas populāro bērnu grāmatu par mazo burvi Hariju Poteru, jo uzskata, ka tās ir sātaniskas.
Svētdien pie Kristus draudzes baznīcas Alamogordo pilsētiņā Ņūmeksikas dienvidos tika sakurts "svētais ugunskurs", kurā sadedzināja grāmatas par Hariju Poteru.

Vairāki simti cilvēku bija ieradušies uz sprediķi baznīcā, bet pēc tam piedalījās grāmatu dedzināšanā, iesviežot liesmās vismaz 30 grāmatas par Hariju Poteru, kā arī citas grāmatas, kuras viņi uzskata par sātana radītām, tajā skaitā arī Stīvena Kinga šausmu romānus. Savukārt atkritumu konteinerā tika mesti kompaktdiski un videoieraksti, kuru vidū bija Volta Disneja animācijas filma "Sniegbaltīte" un repera Eminema ieskaņojumi.

"Harijs Poters ir nelabais un viņš iznīcina cilvēkus," sprediķī teica draudzes mācītājs Džeks Broks, apgalvojot, ka grāmatas mudina bērnus pievērsties burvestībām un maģijai. Viņš atzina, ka neesot lasījis nevienu grāmatu par Hariju Poteru, taču esot veicis pētījumu par to saturu.

"Aiz šīs nevainīgās sejas ir sātaniskās tumsas spēks," sacīja mācītājs, turot sev virs galvas grāmatu un norādot uz Harija Potera seju uz tās vāka.

Vairāki simti cilvēku, kuri protestēja pret grāmatu dedzināšanu, bija sapulcējušies ielas pretējā pusē ar plakātiem. Uz viena no tiem bija uzraksts: "Hitlers - bin Ladens - mācītājs Broks - kāda lieliska kompānija".

Pati Roulinga, pēc kuras darba veidotā filma "Harijs Poters un filozofu akmens" ir kļuvusi par kases gabalu visā pasaulē, nesen izdevniecības "Bloomsbury" izplatītā paziņojumā, aizstāvoties pret kritiku, uzsvēra: "Esmu tikusies ar tūkstošiem bērnu, un neviens nav pienācis man klāt un teicis: "Roulingas kundze, esmu tik priecīgs, ka izlasīju šīs grāmatas, jo tagad vēlos būt ragana vai burvis."

Grāmatas par mazo zēnu Hariju Poteru, kurš pēkšņi uzzina, ka viņam piemīt maģiskas spējas, ir tulkotas vairāk nekā 40 valodās, tostarp arī latviešu. Milzīgus panākumus pasaulē šobrīd gūst pēc pirmās grāmatas - "Harijs Poters un filozofu akmens" - motīviem veidotā ASV filma.

Šobrīd rakstniece, kura Ziemassvētkos salaulājās ar savu draugu ārstu Nīlu Mjureju, strādā pie piektās grāmatas par Hariju Poteru un iecerējusi vēl divus turpinājumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!