Seši karavīri tika nogalināti un septiņi ievainoti, ASV gaisa kara spēku lidmašīnai pirmdien nejauši nometot bumbu militāro mācību poligonā Kuveitā, paziņoja Kuveitas un ASV aizsardzības ministriju amatpersonas.
Incidentā gāja bojā pieci amerikāņi un viens jaunzēlandietis, kā arī tika ievainoti pieci amerikāņi un divi kuveitieši.

Trīs no ievainotajiem amerikāņiem tika hospitalizēti, bet pārējie divi pēc medicīniskās palīdzības saņemšanas ir izrakstīti no hospitāļa.

500 mārciņas (227 kilogramus) smago bumbu nometa lidmašīna "F/A-18-Hornet", kas bija pacēlusies no ASV aviācijas bāzes kuģa "Truman" Persijas līcī. Bumba tika nomesta Al Udairi mācību poligonā, kas atrodas tuksnesī Kuveitas ziemeļos.

ASV prezidents Džordžs Bušs, apmeklējot Floridas štatu, pieminēja bojāgājušos ASV karavīrus ar klusuma brīdi.

Mācībās piedalījās ASV, Kuveitas, Lielbritānijas un Jaunzēlandes karavīri.

Jaunzēlandes aizsardzības ministrs Marks Bērtons paziņoja, ka viņa valdība gaida "steidzamu paskaidrojumu, kā liela bumba varēja tikt nomesta mācību zonā, kur bāzējušies novērotāji".

ASV bruņoto spēku pavēlniecība paziņoja, ka ir izveidota incidenta izmeklēšanas komisija, kas šonedēļ ieradīsies Kuveitā.

Kuveitā pagājušajā rudenī bija dislocēti četrarpus tūkstoši ASV karavīru, bet šī kontingenta lielums katru dienu mainās, paziņoja Pentagona amatpersonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!