ASV lidmašīnas otrdienas vakarā sākušas jaunu uzlidojumu Afganistānas pilsētai Kandaharai un Afganistānā vadošās islama kustības "Taleban" pretgaisa aizsardzības iekārtas sākušas apšaudi jau pirms jebkādu bumbu nomešanas uz pilsētu, aģentūrai "Reuters" sacīja Afganistānas Informācijas ministrijas amatpersona, ziņo LETA.
Tiek ziņots, ka virs Kandaharas lidojušas vismaz divas lidmašīnas un četras bumbas nokritušas pie Kandaharas lidostas.

Talibu kaujinieki ir atklājuši pretgaisa aizsardzības ieroču uguni pret lidmašīnām, taču nevienai nav trāpījuši, aģentūrai "Reuters" pa tālruni paziņoja "Taleban" amatpersona, informē BNS.

ASV lidmašīnas sākušas jaunu uzlidojumu arī Afganistānas ziemeļrietumu pilsētai Herātai drīz pēc jauna trieciena došanas dienvidu pilsētai Kandaharai, atsaucoties uz CNN, ziņo LETA.

ASV informēja, ka triecienos, kas risinās trešo vakaru pēc kārtas, ieguvusi "pārsvaru Afganistānas gaisa telpā". Savienoto Valstu bumbvedēji veica uzlidojumus Kabulas apkārtnē, kā arī Heratā un Šinandanā rietumos un Džalalabadai Afganistānas austrumdaļā, ziņo BNS.

Pēc aģentūras "Afgan Islamic Press" (AIP) ziņām, papildu triecieni doti arī talibu militārajiem objektiem Mazarišarifā, Šiberganā un Kunduzā valsts ziemeļdaļā.

Aģentūras AFP reportieris Kabulā ap pulksten 21.20 (19.20) dzirdējis spēcīgu eksploziju, kad Afganistānas galvaspilsētai pārlidojušas ASV kara lidmašīnas un talibu spēki reaģējuši, atklājot pretgaisa artilērijas uguni. Pusstundu pirms uzlidojumiem Kabulā tika pārtraukta elektrības padeve, un visa pilsēta ieslīga tumsā, raksta BNS.

Pēc aculiecinieku teiktā, uzbrukumi, acīmredzot, tika vērsti pret Kabulas lidostu, kas atrodas uz ziemeļiem no pilsētas.

Triecienos Heratai un Šinandanai bumbas un raķetes tika raidītas uz talibu kontrolētajiem lidlaukiem.

Pretgaisa artilērijas uguns tika atklāta arī Džalalabadā, kur pēc talibu ziņām, iepriekšējās nakts uzlidojumos stipri cietusi lidosta un iznīcināta munīcijas noliktava.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!