ASV varasiestādes arestējušas armijas veterānu, Dienvidkarolīnas štata iedzīvotāju Maiklu Baudenu, kurš sarunā ar kādu slimnīcas sanitāru draudējis nošaut prezidentu Baraku Obamu un tad pats izdarīt pašnāvību, piektdien pavētīja amatpersonas.

Apmeklējot veterānu slimnīcu, Baudens sanitāram sacījis, ka "gribētu nogalināt prezidentu, tad - pats sevi", teikts apsūdzībā.

Baudens sacījis, ka "domā par braukšanu uz Vašingtonu, lai nošautu prezidentu, jo viņš nedara pietiekami daudz, lai palīdzētu afroamerikāņiem", teikts Dienvidkarolīnas tiesā iesniegtajā apsūdzības rakstā.

Kā apliecināja Slepenā dienesta preses pārstāvis Edvins Donovans, Baudenam ir 77 gadi un viņš ir baltais.

Likumsargi pārmeklējuši Baudena māju un līdzās viņa gultai uzgājušai četrus pielādētus pusautomātiskos ieročus, kā arī munīciju. Izmeklētāji Baudena dēla istabā atraduši deviņas šautenes, divas bises un pistoli. Līdzās ārdurvīm uzieti vēl arī citi ieroči.

Baudens apsūdzēts par prezidenta apdraudēšanu un uz šīs apsūdzības pamata arestēts.

Kā liecina vietējās televīzijas WYFF rīcībā nonākusī informācija, arestants četrus gadus dienējis karaflotē un tad vēl trīs gadus Ņujorkā bijis policists. Tad viņš vairāk nekā 18 gadus bijis ugunsdzēsēju vienības kapteinis. Baudens pensionējies pēc darbā pārciestas sirdslēkmes.

Atbilstoši plaši izplatītam uzskatam pret Obamu kopš stāšanās prezidenta amatā izrēķināšanās draudi vērsti vairākkārt, tomēr Slepenais dienests un Baltais nams cieš klusu par īstenotajiem papildu drošības pasākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!