Foto: AFP/Scanpix

Vismaz četri cilvēki gājuši bojā pirmajā nopietnajā sezonas sniega vētrā, kas piemeklējusi ASV, vēsta raidsabiedrība BBC.

Divi cilvēki gājuši bojā autoavārijā Viskonsinā, bet viens pēc 25 automašīnu sadursmes Aiovā. Jūtā atrasta mirusi kāda sieviete, kura bridusi pēc palīdzības, kad viņas automašīna iestrēgusi sniegā.

Puteņi un aptuveni 30 centimetru bieza sniega sega sagaidāma no Kanzasas līdz Viskonsīnai. Amatpersonas brīdina, ka gaisa temperatūra var nokristies zemāk par -17 Celsija grādiem.

Aptuveni 30 centimetru sniega kārta jau izveidojusies Aiovas štata Demoinā, bet štata rietumu daļā fiksēts 58 kilometru stundā spēcīgs vējš.

Sinoptiķi brīdina iedzīvotājus vētras laikā izvairīties no braukšanas pa autoceļiem sliktās redzamības dēļ. Nelabvēlīgie laika apstākļi varētu ietekmēt iedzīvotāju Ziemassvētku ceļošanas plānus. Vairāk nekā 90 avioreisu ceturtdien atcelti Čikāgas lidostā.

Spēcīgie vēji ir bojājuši mājas un izgāzuši kokus Ārkanzasā un Alabamā. Ceturtdien viesuļvētras brīdinājumi ir spēkā daļā Misisipi, Luiziānā un Alabamā.

Tikmēr kāda aģentūras AP aptaujāta Aiovas štata iedzīvotāja atklāja, ka sniegs neizjauks viņas plānus braukt uz darbu. "Ja man ir jādodas uz darbu, es tur būšu. Mums ir bijis sniegs arī iepriekš. Aiovieši zina, kas ir sagaidāms. Mēs pie tā esam pieraduši," teic veikala vadītāja Laurija Harija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!