Foto: AFP/Scanpix
Melnādainais republikāņu partijas prezidenta amata kandidāts Hermanis Keins apsūdzējis organizāciju "Planned Parenthood" plānveida genocīda īstenošanā pret afroamerikāņiem, informē telekanāls CBS.

Keins uzsver, ka kopš organizācijas darbības sākuma, tās centrus izvietoja rajonos, kur pārsvarā dzīvoja nēģeri," lai tie varētu palīdzēt nogalināt melnos bērnus pirms viņu nākšanas pasaulē." Iepriekš Keins paziņojis, ka "Planned Parenthood" vajadzētu liegt valsts finansējumu.

Novērotāji uzskata, ka Keins ir nolēmis nostiprināt savu abortu pretinieka tēlu. Iepriekš viņš izteicies, ka lēmumu par abortu jāpieņem ģimenei nevis valdībai, taču vēlāk paziņoja, ka šie vārdi ir "izrauti no konteksta".

Kā ziņots, Keins un Masačūsetsas eksgubernators Mits Romnijs ir favorīti starp republikāņu kandidātiem uz Balto namu. Keina reitingi pat nedaudz apsteidza pašreizējā prezidenta Baraka Obamas popularitāti.

Organizācija "Planned Parenthood" sāka savu darbību 1916. gadā. Patlaban valstī ir jau 865 organizācijas centri, kas palīdz ģimenes plānošanā un veic arī abortus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!