Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Republikāņi apsūdz ASV prezidentu Džo Baidenu liekulībā, jo viņa mājās Delavērā tika atrasti slepeni dokumenti, ziņo raidsabiedrība BBC.

Baidens kritizēja Donaldu Trampu, kad pagājušajā gadā Trampa kūrortā Maralago atrada aptuveni 300 slepenus dokumentus. Trampa iespējamos pārkāpumus joprojām izmeklē īpaša padome. "Kā kāds var būt tik bezatbildīgs?" par šo gadījumu izteicās Baidens, raksta BBC.

"Kamēr viņš apsūdzēja Trampu, viņš ļoti labi apzinājās, ka pašam īpašumā atradās slepeni dokumenti, tādēļ liekulība šeit ir fantastiska," komentēja Baltā nama Uzraudzības komitejas jaunais priekšsēdētājs Džeims Komers.

Nav skaidrs, kādi dokumenti tika atrasti Baidena īpašumā, bet vairāki no tiem bija marķēti kā "Īpaši slepens", kas ir augstākais slepenības līmenis. Pēc likuma prezidentūras beigās visi Baltā nama faili ir jāiesniedz ASV Nacionālajam arhīvam.

Baltais nams vēl nav komentējis, cik ilgi Baidens zināja, ka dokumenti atradās viņa mājās. Baltais nams uzstāj, ka Baidena juristi atgrieza dokumentus tiklīdz tie tika atrasti.

Kā pats Baidens paskaidroja, dokumentu atrašanās vieta bija pārsteidzoša un viņš nopietni uztver sensitīvas informācijas glabāšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!