Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV tuvāko gadu laikā plāno samazināt savu bruņoto spēku klātbūtni Āfrikā par vairākiem simtiem karavīru, raksta raidsabiedrība BBC.

Karavīru skaita samazināšana Āfrikā notiek laikā, kad ASV mēģina balansēt Krievijas un Ķīnas pieaugošo ietekmi, atzīmē medijs. Tiek lēsts, ka tuvāko gadu laikā ASV no Āfrikas varētu atsaukt ap 700 karavīru.

Šobrīd Āfrikā uzturas aptuveni 7200 ASV karavīru. Plānots, ka Vašingtona Rietumāfrikā vairāk pievērsīsies ekspertīzei un izlūkošanas datu piegādei, atsaucoties uz ASV Aizsardzības ministrijas teikto, ziņo britu medijs. Tomēr pretterorisma aktivitātes tādās valstīs, kā Džibutija un Somālija turpināsies.

Pentagona pārstāve Kendisa Treša izteicās: "Mēs tuvāko gadu laikā pārkārtosim savus pretterorisma resursus un spēkus, kas darbojas Āfrikā, lai saglabātu konkurētspēju pasaules mērogā."

ASV amatpersona aģentūrai "Reuters" atklājusi, ka karavīru skaita samazinājums varētu notikt tuvāko trīs gadu laikā. Kenija, Mali un Kamerūna ir starp valstīm, kurās varētu samazināt izvietoto ASV karavīru skaitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!