ASV Senāta biroju ēkā Vašingtonā pirmdien tika atrasts aizdomīgs pulveris un pēc vairākām analīzēm noskaidrots, kas tā ir ļoti toksiska viela rīcins, paziņoja policija.
ASV Kapitolija policijai ap pulksten 15 (22 pēc Latvijas laika) pa telefonu paziņoja, ka Senāta līdera republikāņa Bila Frista dienesta birojā netālu no Kapitolija ir atrasts aizdomīgs pulveris. Senatora biroja darbinieki tika evakuēti. Policija sākumā atteicās paskaidrot, kas varētu būt šī bīstamā viela, un piebilda, ka nepieciešams izdarīt vēl dažas analīzes.

Rīcins tiek izgatavots no rīcinauga sēklām un ir ļoti spēcīga inde bez pretindes. 2003.gada sākumā Lielbritānijas policija apcietināja septiņus islāma ekstrēmistus no Alžīrijas, kuri grasījās Londonā sarīkot terora aktu, kurā tiktu izmantots rīcins.

Oktobrī ASV tiesībsargājošās iestādes atrada vēstuli ar rīcina pēdām kādā pasta nodaļā Dienvidkarolīnas štata Grīnvilas pilsētā, bet varas iestāžu rīcībā esoši pierādījumi deva pamatu uzskatīt, ka šī lieta ir saistīta nevis ar terorismu, bet ar "krimināla rakstura draudiem". Tika uzskatīts, ka šī rīcina sūtīšana saistīta ar izspiešanu.

Kapitolija ēka pirms mēneša tika slēgta uz vairākām stundām viltus trauksmes dēļ, kad policija atrada tās pagrabā "iespējami bīstamu vielu".

ASV Demokrātu partijas senatoru Tomasa Dešla un Patrika Līhija birojos 2001.gada beigās tika saņemtas vēstules ar Sibīrijas mēra baktērijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!