ASV Senāts otrdienas sēdē ir vienbalsīgi nobalsojis par aizliegumu valsts amatpersonām veikt lidojumus aviosabiedrību pirmajās klasēs bez īpaša pamatojuma šādai rīcībai, raksta "Ria Novosti".
"Kad valsts ierēdņi lido pirmajā klasē, viņi attiecas pret nodokļu maksātājiem kā pret otrās šķiras cilvēkiem," teikts Vašingtonā izplatītā paziņojumā, kura autors, republikāņu pārstāvis senators Džeimss Demints ierosinājis grozījumus dažādu ministriju budžeta likumprojektos. Grozījumus atbalstīja visi 90 senatori, kas piedalījās balsojumā.

Grozījumi aizliedz ASV valsts amatpersonām iegādāties aviobiļetes pirmajā vai paaugstināta komforta klasē, ja vien tam nav kāds īpašs iemesls, piemēram, drošības apstākļi, īpaši komandējuma uzdevumi, veselības stāvoklis vai arī gadījumā, ja nepieciešamajā laikā un 24 stundas pirms un pēc tam nevienā reisā nav pieejamas biļetes ekonomiskajā klasē. Ja ir iestājušies apstākļi, saskaņā ar kuriem amatpersona drīkst iegādāties biļeti pirmajā klasē, amatpersonai jāiegūst savas darba devējas iestādes vadības atļauja šādas biļetes iegādei.

Ierosinājumi un lēmuma pieņemšana notikusi pēc tam, kad ziņojums par laika periodu no 2005.gada jūlija līdz 2006.gada jūlijam liecina, ka par lidojumiem pirmajā klasē ASV amatpersonas iztērējušas 146 miljonus ASV dolāru. Viens no piemēriem ir kāds augsta ranga lauksaimniecības ministrijas ierēdnis, kurš par lidojumu pirmajā klasē no Vašingtonas uz Honkongu un atpakaļ iztērējis 6,9 tūkstošus dolāru, bet tajos pašos reisos 11 zemākiem ierēdņiem biļete ekonomiskajā klasē izmaksāja 1,4 tūkstošus dolāru katram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!