ASV spēki nogalinājuši teroristiskās organizācijas "Al Qaeda" Irākas atzara līderi Bagdādes rietumos un arestējuši trīs viņa līdzgaitniekus, trešdien paziņoja armijas pārstāvis brigādes ģenerālis Kevins Bergners.
"Vakar operācijas laikā šeit, Bagdādē koalīcijas spēki nogalināja teroristu līderi un arestēja vēl trīs aizdomās turētus teroristus, lai izjauktu šeit sprādzienus rīkojošo teroristu tīklu," viņš sacīja. "Operācijā nogalinātais terorists bija Mohammeds Mahmuds Abd Kadims Huseins al Mašadani, kurš pazīstams arī kā Abu Abdulla."

Bergners viņu raksturoja kā "pazīstamu "Al Qaeda" emīru" un Bagdādes rietumos mīnētu automašīnu sprādzienus rīkojoša grupējuma līderi. Nesen šajā rajonā dzīvojošie sunnīti pavērsās pret kaujinieku grupējumu.

ASV spēku vadības paziņojumā teikts, ka viņš "nepārtraukti veica naidīgus mēģinājumus izvairīties no sauszemes spēkiem" un viņu aizstāvoties nošāva karavīri. Nav skaidrs, vai aizdomās turētais bija bruņots, kad tika nošauts.

Tā ir trešais paziņojums par kāda "Al Qaeda" līdera nogalināšanu kopš pagājušās nedēļas, kad daļa sunnītu nacionālistu nemiernieku, kas kādreiz karoja pret ASV spēkiem, atšķēlās no "Al Qaeda" islāma ekstrēmistiem un pārgāja pretējā pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!