Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV un Krievijas amatpersonas tiksies drošības sarunās 10.janvārī Ženēvā. Sarunu ietvaros plānots apspriest jautājumus par Ukrainu un bruņojuma kontroli, raksta "Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" (RFE/RL).

"Sēžoties pie sarunu galda, Krievija var likt galdā savas bažas, un mēs paudīsim bažas par Krievijas aktivitātēm," sacīja Baltā nama pārstāvis. "Būs jomas, kurās mēs varam panākt progresu, un jomas, kurās mēs nepiekritīsim viens otram. Tā ir diplomātija."

Krievijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs komentāros ziņu aģentūrai TASS apstiprināja sarunu datumu, sakot, ka tās notiks Ženēvā, un paužot cerību, ka tiks apspriesta virkne ierosināto "drošības līgumu", kas iepriekš nosūtīti Vašingtonai.

Krievijas priekšlikumi, kas izskanēja saasinātās spriedzes apstākļos, ko izraisīja masveida Krievijas karaspēka koncentrēšana pie robežas ar Ukrainu, cita starpā ietvēra prasības NATO apturēt savu paplašināšanos austrumu virzienā un izbeigt militāro sadarbību ar tādām valstīm kā Ukraina un Gruzija.

ASV amatpersonas paziņojušas, ka dažas Krievijas prasības ir vai nu neizpildāmas, vai neiespējamas, un ka bez Ukrainas nekādi lēmumi par Ukrainu netiktu pieņemti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!