Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV militārajā palīdzībā Ukrainai sūta vēl PSRS ražotas pretgaisa aizsardzības sistēmas, kuras Vašingtona ieguvusi pirms vairākiem gadu desmitiem sāktas slepenas programmas laikā, atsaucoties uz anonīmiem avotiem, vēstīja izdevums "Wall Street Journal" (WSJ).

WSJ norādījis, ka tādi ieroči Ukrainai būs noderīgi, jo tās karavīri zina, kā strādāt ar padomju laika aprīkojumu.

Kā piemēru izdevums min, ka ASV nosūtījušas Ukrainai tuvas darbības zeme-gaiss tipa raķešu kompleksu "SA-8", kuru ASV armija saņēmusi, lai pētītu krievu tehnoloģijas un apmācītu amerikāņu karavīrus.

Kāda bijusī amatpersona WSJ atklājusi, ka ASV ir dažas padomju laika pretraķešu sistēmas, kas iegūtas pēdējo 30 gadu laikā, īstenojot slepenu 100 miljonu ASV dolāru vērtu projektu.

ASV krājumos līdzās "SA-8", esot arī tālas darbības pretgaisa aizsardzības sistēmas "S-300", bet kāda amatpersona norādījusi, ka šīs sistēmas uz Ukrainu netiks sūtītas.

ASV varasiestādes oficiāli nav paziņojušas, kāda veida bruņojums tiek sūtīts uz Ukrainu. ASV prezidenta Džo Baidena administrācija kopš Krievija 24. februārī sāka iebrukumu Ukrainā apstiprinājusi militāro palīdzību Kijivai vairāk nekā viena miljarda ASV dolāru (906 miljonu eiro) vērtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!