Pēc asās kritikas par augstajām vīzu barjerām studentiem un zinātniekiem, kas iebrauc valstī, ASV valdība mīkstinājusi prasības, lai "mudinātu zinātniskos prātus" mācīties ASV.
Mīkstinātās prasības attieksies arī uz personām, kas ierodas komandējumos biznesa jautājumos un apmaiņas kārtībā, pagaidu strādniekiem un pārceltajiem darbiniekiem vienas kompānijas ietvaros, teica amatpersonas.

Studentiem "noteiktās zinātnes un tehnikas jomās" būs jāiziet drošības pārbaudes nevis katru gadu, bet ik pēc četriem gadiem. Starptautisko kompāniju darbiniekiem un zinātniekiem šis termiņš būs divi gadi.

Minētās izmaiņas izdarītas, konsultējoties ar Valsts departamentu un Dzimtenes drošības departamentu.

"Šīs pārmaiņas dod skaidru signālu, ka ASV atbalsta talantīgu zinātnieku mācības un darbu mūsu valstī," teica Dzimtenes drošības departamenta sekretāra vietnieks robežu un transporta drošības jautājumos Asa Hačinsons.

Pārbaudes procesa mērķis ir nepieļaut tehnoloģiju nelegālu nodošanu. Iepriekš atļauju derīguma termiņš beidzās katra gada beigās un tās bija jāatjauno, taču tas radīja grūtības studentiem, kas jau bija sākuši apmācību kursu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!