Atkala, kas otrdienas pēcpusdienā iestājās uz Lietuvas ceļiem, autovadītājiem īsā laikā nodarījusi zaudējumus divu miljonu litu (408 000 latu) apmērā, vēsta Lietuvas radio.

Lietuvas lielākajā apdrošināšanas kompānijā "Lietuvos draudimas" trešdien līdz plkst.15 reģistrēti 840 apdrošināšanas gadījumi. Visvairāk cietuši Austrumlietuvas autovadītāji.

Šobrīd viena autovadītāja vidējie zaudējumi sasniedz aptuveni 2500 litus (500 latus).

Viļņā policija otrdien vien reģistrēja 158 satiksmes negadījumus, dažos no tiem bija iesaistīti vairāk nekā divi transportlīdzekļi.

Galvaspilsētas ielās kaisītā sāls trešdien jau bija izkausējusi ledus kārtu, bet daudzās Lietuvas vietās, kur gaisa un ceļa seguma temperatūra joprojām turējās zem nulles, līstot lietum, apledojums turpināja veidoties.

Ceļinieki centās nokaisīt automaģistrāles un reģionālās nozīmes autoceļus, bet uz mazākajiem rajonu ceļiem tika kaisītas tikai bīstamākās vietas - īpaši stāvas nokalnes un strauji pagriezieni.

Reaģējot uz nopietno situāciju, jaunās Lietuvas valdības satiksmes ministrs Eliģijs Masjulis solījis noskaidrot, vai viņa priekšteča Aļģirda Butkeviča lēmums no 2011.gada aizliegt uz Lietuvas ceļiem lietot riepas ar radzēm uzskatāms par pamatotu, un pieļāvis iespēju pretējā gadījumā to atsaukt.

Pēc ministra teiktā, šis lēmums balstīts vienīgi uz pētījumiem par šādu riepu ietekmi uz ceļu segumu, bet nav veikti nekādi pētījumi par to, kā tas iespaidotu satiksmes drošību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!