Vācijas policija ceturtdien paziņoja, ka kāda 12 gadus veca meitene ir atradusi viltotu 50 eiro banknoti, kas ir pirmais atklātais jaunās valūtas viltošanas gadījums.
Policija paziņoja, ka meitene banknoti atradusi trešdien vilcienā. "Viņa pamanīja, ka tā ir viltota, jo tai nebija neviens aizsardzības zīmes," sacīja Zīgburgas policijas pārstāvis. "Acīmredzami tā nebija pārāk laba, taču tā bija nodrukāta no abām pusēm, un tas ir labāks par viltojumiem, kāds dažreiz nonāk jūsu rokās."

Policijas pārstāvis sacīja, ka meitene iesēdusies vilcienā no Ķelnes uz Troisdorfas pilsētu un uz pretējā sēdekļa pamanījusi banknoti. Viņa to iedeva mātei, kas to 25 minūtes vēlāk nodeva policijai.

"Viņa no sākuma bija iepriecināta, taču tad atklāja, ka tas ir viltojums," sacīja policijas pārstāvis. Par notikušo tika informēta Vācijas centrālās bankas nodaļa - Ziemeļreinas-Vestfālenes centrālā banka.

Eiropas Centrālā banka (ECB), kas pārrauga jauno valūtu, paziņoja, ka tā nav informēta par viltošanas gadījumu.

ECB ir veikusi sabiedrības informēšanas kampaņu par jaunās naudas aizsardzības zīmēm, lepni paziņojot, ka jaunā nauda ir viena no drošākajām pasaulē pret viltošanu.

Taču amatpersonas brīdina cilvēkus 12 eirozonas valstīs uzmanīties no viltojumiem jebkurā gadījumā.

Jaunajām eiro banknotēm ir vairākas aizsardzības zīmes, tādas kā hologrāfiska folijas svītra, uzdrukāts attēls, kas mainās atkarībā no skata punkta, ūdenszīme un aizsargdiegi.

Policijas pārstāvis sacīja, ka meitene atlīdzību nesaņems.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!