Iepriekš paredzētās starptautiskās sarunas par Ziemeļkorejas kodolprogrammu, kuru laikā bija paredzēts vienoties par konkrētu laiku kodolreaktoru darba pārtraukšanai, ir atliktas, saskaņā ar reģionālo amatpersonu teikto raksta aģentūra AP.
Tika paredzēts, ka sarunas sāksies nedēļas vidū, bet Japānas un Dienvidkorejas amatpersonas paziņojušas, ka labāk vēlētos tikties nedaudz vēlāk. Konkrēts sarunu datums pagaidām nav noteikts, netiek sniegtas ziņas arī par sarunu atcelšanas iemeslu.

Sešu pušu sarunās piedalās abas Korejas, Japāna, Ķīna, Krievija un ASV, un tās ilgst jau gadiem, taču tikai šogad panākts neliels progress. Ziemeļkoreja jūlijā slēdza galveno kodolreaktoru, kā arī ir izrādījusi vēlmi spert tālākus soļus kodolprogrammas apturēšanā apmaiņā pret politiskās un ekonomiskās iniciatīvām.

Pagājušajā nedēļā ASV, Ķīnas un Krievijas eksperti viesojās Ziemeļkorejā, lai pārrunātu kodolreaktoru slēgšanas tehniskās nianses, un tika ziņots, ka panākta vienošanās par reaktoru pakāpenisku slēgšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!