Foto: Reuters/Scanpix/LETA
ASV varas iestādes atradušas 531 metru garu narkotiku kontrabandas tuneli ar sliežu ceļu, elektrību un ventilācijas sistēmu, kas stiepjas no Tihuanas Meksikā līdz Sandjego ASV, ziņo BBC.

Kalifornijas dienvidu apgabala prokuratūra paziņoja, ka atrastais tunelis ir 18 metrus dziļš un vienu metru plats. Tas atklāts, veicot apgaitu kādā īpašumā, ko agrāk izmantoja par kokaīna kontrabandas veikalu.

Pirms tuneļa atklāšanas policisti sekojoši vairākiem spēkratiem, kas ierodas un dodas prom no potenciālās nozieguma vietas. Viņi tika apturēti un pārmeklēti, tika konfiscētas narkotikas un veikti aresti.

Aizdomās tiek turētas sešas personas, kurām draud mūža ieslodzījums un viena miljona dolāru naudas sods, ja viņi tiks atzīti par vainīgiem konfiscēto 799 kilogramu kokaīna, 74 kilogramu metamfetamīna un 1,5kg kontrabandā.

"Šī narkotiku tuneļa galā nav gaismas. Mēs neitralizēsim katru zemes dzīļu kontrabandas ceļu, ko atradīsim, lai nepieļautu, ka nelegālas narkotikas nonāk mūsu ielās un iznīcina ģimenes," medijam BBC sacīja ASV prokurors Rendijs Grosmans.

Pēdējais šāda veida tunelis tika atrasts 2020.gadā Kalifornijā. Kopš 1993. gada ir atklātas 90 kontrabandistu slepenās ejas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!