Atriebjoties par kādas četrus gadus vecas meitenes izvarošanu, vairāki simti cilvēku Petrovkas ciematā Kirgīzijā svētdien sarīkojuši grautiņu, laupot un demolējot kurdu tautības iedzīvotāju mājas. 50 grautiņa dalībnieki jau arestēti, pirmdien pavēstīja amatpersonas.
Kaut arī varasiestādes apgalvo, ka situācija tagad tiek kontrolēta, tomēr radio "Brīvība" kirgīzu redakcija vēstī, ka vietējie iedzīvotāji pieprasa, lai kurdi ciematu pamet 24 stundu laikā.

"Vairāki simti iedzīvotāju postīja kurdu mājas. Vairākas ielās cietušas kopumā aptuveni 20 mājas, sadauzīti vairāki desmiti automašīnu," sacīja iekšlietu ministra vietnieks Talantbeks Isajevs.

Aptuveni 200 Petrovkas krievu un kirgīzu tautības iedzīvotāju pirmdien pulcējās akcijā, pieprasot, lai no ciemata tiktu padzīti kurdi, vēstī radio "Brīvība" kirgīzu redakcija.

Kurdiem ir 24 stundas, lai pamestu ciematu. Pretējā gadījumā pret viņiem vērsīsies ar vardarbīgām metodēm, sacījuši pūļa vadoņi. Radio "Brīvība" arī vēsta, ka svētdien grautiņa laikā kurdi sašāvuši divus grautiņu dalībniekus.

Petrovkas ciemats atrodas 40 kilometrus no galvaspilsētas Biškekas.

Atbilstoši 1999.gada tautas skaitīšanas datiem Kirgīzijā dzīvo 12 000 kurdu, kas veido 0,2% no Vidusāzijas valsts iedzīvotāju kopējā skaita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!