Parīzes tiesa piektdien attaisnoja trīs paparaci, kuri ar motocikliem vajāja Velsas princesi Diānu un viņas draugu Dodi al Fajedu liktenīgajā 1997.gada 31.augusta vakarā Parīzē.
Toreiz, mēģinot atrauties no sekotājiem, viņu "Mercedes" vadītājs, braucot lielā ātrumā, nesavaldīja stūri un ietriecās tuneļa nožogojumā. Avārijā dzīvību zaudēja gan princese Diāna, gan al Fajeds, gan automašīnas vadītājs Anrī Pols. Avārijā izdzīvoja tikai Diānas miesassargs Trevors Rīss-Džonss.

Tiesa paziņoja, ka paparaci - "Sygma" aģentūras darbinieks Žaks Langvē, "Angeli" aģentūras darbinieks Kristians Martiness un brīvais aģents Fabriss Šaserī nav vainīgi pāra privātās dzīves neaizskaramības pārkāpšanā.

Dodi al Fajeda tēvs Mohameds, kurš ir Londonas luksusveikalu "Harrods" tīkla īpašnieks, bija ierosinājis šo lietu, apgalvojot, ka automašīnas salons ir privāta telpa pat uz sabiedriska ceļa.

Teorētiski šādu privātuma pārkāpumu Francijā varēja sodīt ar cietumsodu līdz vienam gadam un naudas sodu līdz 45 000 eiro (29,7 tūkstoši latu).

Al Fajeds zaudēja mēģinājumā apsūdzēt paparaci par netīšu slepkavību, kad Francijas augstākā tiesu instance paziņoja, ka viņi atradās pārāk tālu, lai būtu izraisījuši liktenīgo avāriju.

Mohameds al Fajeds arī vairākkārt apgalvoja, ka uzskata šo traģisko katastrofu par britu slepeno dienestu sarīkotu, jo Lielbritānijas karaliskā ģimene neesot vēlējusies musulmani kā Diānas draugu.

Izmeklēšanas laikā liecības ļāva uzskatīt, ka avārijas brīdī automašīnas vadītājs bija iereibis, taču to kategoriski noliedza viņa vecāki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!