Vairāk nekā seši no katriem desmit austrāliešiem uzskata, ka viņu valdībai nevajadzēja pievienoties ASV vadītajam iebrukumam Irākā, liecina sabiedriskās domas aptauja.
Otrdien laikrakstā "Sydney Morning Herald" publicētie firmas "ACNielsen" aptaujas rezultāti rāda, ka gadījumā, ja vēlēšanas notiktu tagad, Leiboristu partija, kas iebilda pret karu un ir apsolījusi nogādāt mājās 850 austrāliešu karavīrus "līdz Ziemassvētkiem", nomainītu premjerministra Džona Hovarda konservatīvos.

Tikai 31% turpina atbalstīt Hovarda lēmumu nosūtīt uz Irāku divus tūkstošus karavīru salīdzinājumā ar 2003.gadu, kad to atbalstīja 43%. Aptauja liecina, ka 63% atbalsta opozīcijas līdera Marka Latama viedokli, ka Austrālijai nevajadzēja piedalīties. Pērnajā septembrī to atbalstīja 51%.

Kara gaita būs izšķirošais jautājums vispārējās vēlēšanās, ko Hovards sarīkos līdz gada beigām.

Aptaujā vadošo vietu ieņem 43 gadus vecais Latams ar 43% pret 39%, kas izteikušies par valdošo liberālnacionālo koalīciju.

"ACNielsen" aptauja sarīkota laikā, kad Hovards gatavojas doties uz ASV, lai apspriestu Irākas jautājumu ar prezidentu Džoržu Bušu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!