Austrālijas policija pēc piecu dienu meklēšanas aizturējusi 37 gadus veco klaidoni Robertu Polu Longu, kurš tika turēts aizdomās par ugunsgrēka izraisīšanu kādā tūristu mītnē, kurā piektdien gāja bojā 15 tūristi. Roberts Pols Longs tika atrasts krūmājā pie Hovardas pilsētas, dienvidos no Čaildersas.
Viņš nepaklausīja pevēlei padoties un uzbruka policistam ar suni, ievainojot policistu zodā.

Policijas pārstāvis informēja, ka cits policists Longu sašāvis rokā, pēc tam viņā tika atbruņots un nogādāts slimnīcā Meriboro, kas atrodas apmēram 200 kilometrus uz ziemeļiem no Brisbenas.

Longs tiek turēts aizdomās par ugunsgrēka izraisīšanu tūristu mītnē, kurā piektdien gāja bojā 15 tūristi.

Policija pirmdien paziņoja, ka Longs ir atstājis pašnāvnieka zīmīti, kas uzrakstīta dažas dienas pirms šīs traģēdijas, bet tās autentiskums vēl ir jāpārbauda.

Ugunsgrēkā izdzīvoja 69 cilvēki, no kuriem lielākā daļa svētdien ieradās uz upuru piemiņas dievkalpojumu, kurā piedalījās Austrālijas premjerministrs Džons Hovards un ģenerālgubernators Viljams Dīns.

Kāda krodziņa īpašnieks Čaildersas pilsētā paziņoja, ka Longs 13.jūnijā krodziņā atstājis zīmīti, kurā paziņojis par nodomu kaut ko sev nodarīt un paudis nožēlu par savu gaidāmo rīcību, kas var kaitēt citiem cilvēkiem.

Longs rakstīja, ka čeks, kuru viņš paredzējis saņemt, ir jānosūta tūristu mītnei "Palace", lai samaksātu viņa parādus šajā pilsētā.

Zīmīte tika nodota policijai, bet tā paziņoja, ka Longs jau agrāk rīkojies dīvaini un par to nav jāuztraucas.

24 gadus vecs britu tūrists Nīls Grifits paziņoja policijai un masu medijiem, ka neilgi pirms ugunsgrēka redzējis aizdomās turēto pie degošas atkritumu tvertnes tūristu mītnes atpūtas telpā. Grifits tobrīd uzskatīja, ka tvertne aizdegusies nejauši, kādam iemetot izsmēķētu cigareti.

Longs piektdienas rītā tika redzēts skrienam caur parku aiz degošās tūristu mītnes.

Aculiecinieki ir raksturojuši augļu vācēju Longu kā vientuļu dzērāju ar noziedzīgu pagātni un aizvainojumu pret šo tūristu mītni, kur viņš dzīvoja nedēļām ilgi, līdz viņam lika izvākties par nemaksāšanu. Pēc izlikšanas no turienes viņš sāka izmantot par naktsmītni vietējo kinoteātri.

Longs agrāk ir bijis apsūdzēts bērnu zagšanā, slepkavības mēģinājumā, ielaušanās zādzībā un citos noziegumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!