Lai pasargātu pingvīnus no plēsīgiem zvēriem, Austrālijas Nacionālo parku un savvaļas dabas dienests izvietojis Austrālijas lielākajā pilsētā Sidnejā vairākus snaiperus, kā arī infrasarkanās novērošanas kameras un slazdus.

Šāds lēmums tika pieņemts pēc tam, kad pāris nedēļās Sidnejā tika nokosti deviņi pingvīni. Tiek uzskatīts, ka vainīgie varētu būt suņi vai lapsas.

Nacionālo parku un savvaļas dabas dienests veica pingvīnu līķiem autopsiju, kā arī paņēma DNS paraugus, lai mēģinātu identificēt putnu slepkavas. "Mēs esam ļoti smagi strādājuši, lai pasargātu apdraudētos pingvīnus - pēdējās pāris nedēļās tika nokosti deviņi putni," pavēstīja dienesta pārstāve. "Mēs koncentrējamies uz pingvīnu aizsargāšanu. Sidnejas iedzīvotāji tos ļoti mīl," viņa teica.

Sidnejas Ziemeļu zemesraga nacionālajā parkā naktīs patrulē snaiperi, taču, lai apturētu pingvīnu nogalināšanu, parka administrācija uzstādījusi arī slazdus. "Tā ir vienīgā kolonija, kas vairojas austrumu piekrastē, tāpēc ir ļoti svarīgi darīt visu, kas ir mūsu spēkos," paskaidrojusi parka pārstāve, solot, ka nevienu klaiņotāju neķers nejauša lode.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!