Foto: DELFI
Austrālijas policija arestējusi pašpasludināto hakeru grupas "LulzSec" līderi, kuru tur aizdomās par uzbrukumiem valdības interneta vietnēm, atsaucoties uz amatpersonām, trešdien vēsta raidsabiedrība BBC.

24 gadus jauno Jaundienvidvelsas iedzīvotāju apsūdz par aprīlī notikušu valdības tīmekļa vietņu uzlaušanu un bojāšanu. Par šiem pārkāpumiem hakerim draud līdz pat 12 gadu ilgs cietumsods.

Aizturētais vīrietis ir datoru speciālists, kurš izmantojis savu amatu informācijas tehnoloģiju uzņēmumā, lai piekļūtu sensitīvai klientu, to skaitā valdības iestāžu, informācijai, informē policija.

Hakeru grupa "LulzSec" ir uzņēmusies atbildību arī par vairākiem citiem augsta profila kiberuzubrukumiem, tai skaitā pret kompānijas "Sony Pictures" un ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) interneta vietnēm. Grupa izveidojusies 2011. gadā, atšķeļoties no "Anonymous" hakeriem, skaidro BBC.

"LulzSec" starptautiski kļuva slavens 2011. gadā, kad uzlauza kompānijas "Sony" interneta vietni, uz vairākām nedēļām pārtraucot "PlayStation" tīkla darbību un piekļūstot miljoniem lietotāju profiliem.

Uzbrukums kompānijai radīja vairāk nekā 100 miljonus dolāru (53,6 miljoni latu) zaudējumus. 50 dienu ilgās plosīšanās laikā "LulzSec" uzbruka arī citām vietnēm, sākot ar ASV Federālo izmeklēšanas biroju (FIB) un beidzot ar Lielbritānijas Organizētās noziedzības apkarošanas aģentūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!