Austrālijas konservatīvo valdība ceturtdien paziņoja par nodomu panākt viendzimuma laulību aizliegumu, kā arī neļaut geju pāriem adoptēt bērnus no ārvalstīm.
Premjerministrs Džons Hovards pavēstīja, ka viņa valdība ceturtdien vērsīsies parlamentā, pieprasot grozīt likumu par laulībām, definējot tajā laulību kā savienību starp vīrieti un sievieti.

"Mēs esam nolēmuši to iekļaut Laulību likumā, lai pilnīgi skaidri norādītu, ka tāda ir mūsu izpratne par laulībām," preses konferencē norādīja Hovards.

Sagaidāms, ka Hovarda valdība, kas tikai dažus mēnešus pirms paredzētajām vēlēšanām sabiedriskās domas aptaujās atpaliek no opozīcijas, gūs parlamenta atbalstu savam projektam, kurš atgādina līdzīgos mēģinājumus ASV aizliegt viendzimuma laulības.

Hovards paudis tādu pašu pret geju laulībām vērstu kritiku kā viņa sabiedrotais ASV prezidents Džordžs Bušs, kurš atbalstījis Konstitūcijas grozījumus, kas aizliegtu viendzimuma laulības.

Hovards norādīja, ka tiks arī izdarīti grozījumi likumdošanas aktos, lai neļautu geju pāriem kļūt par iespējamajiem adoptētājiem saskaņā ar jebkuru divpusēju vai daudzpusēju starptautisku līgumu, kurā viena no pusēm ir Austrālija, tādējādi novēršot, ka viendzimuma pāri adoptē bērnus no ārvalstīm.

Valdībai nav arī plānu mainīt likumus, kas geju pāriem ļauj adoptēt bērnus Austrālijas galvaspilsētā Kanberā. Valdība nespēj mainīt līdzīgus likumus, kas pieņemti Tasmanijas un Rietumaustrālijas štatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!