Austrijā piektdien stājušās spēkā dienas kvotas uzņemamo patvēruma pieteikumu skaitam, paziņojusi policija.

Kopš plkst. 8 (plkst. 9 pēc Latvijas laika) valstī dienā atļauts pieprasīt patvērumu tikai 80 cilvēkiem un iebraukt tikai 3200 imigrantiem, kuri vēlas lūgt patvērumu kaimiņvalstī.

Tiklīdz dienas kvotas tiks sasniegtas, robeža tiks slēgta, paziņoja policijas preses pārstāvis, piebilstot, ka slikto laikapstākļu dēļ uz Austrijas robežas ar Slovēniju kopš ceturtdienas pēcpusdienas nav ieradies neviens imigrants.

Eiropas Savienība (ES) ir asi nosodījusi Austrijas lēmumu noteikt kvotas un pastiprināt kontroli 12 šķērsošanas punktos uz dienvidu robežas, paziņojot, ka šāda politika nav savienojama ar Eiropas un starptautiskajām tiesībām.

Tomēr Austrijas kanclers Verners Faimans paziņoja, ka Austrija no sava lēmuma neatteiksies.

Dienas kvotas noteiktas saskaņā ar Austrijas pagājušā mēneša paziņojumu, ka tā šogad uzņems tikai 37 000 patvēruma meklētāju. 2015. gadā Austrijā ieradās 90 000 patvēruma meklētāju.

Vīne apgalvo, ka kvotas nepieciešamas, jo ES plāns ar Turcijas palīdzību samazināt bēgļu plūsmu pagaidām nedarbojas, un aicināja citas valstis bēgļu maršrutā caur Balkāniem sekot šim piemēram. Reaģējot uz to, robežu kontroli pastiprinājusi arī Slovēnija, Horvātija un Serbija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!