Foto: Shutterstock
Korupcijā apsūdzētais bijušais Horvātijas premjerministrs Ivo Sanaders Austrijā tiks paturēts apcietinājumā vēl uz četrām nedēļām, pirmdien nosprieda Zalcburgas tiesa.

Kā atzina tiesnesis, pastāv risks, ka aizdomās turamais varētu mēģināt aizbēgt, tādēļ viņam noteiktais apcietinājums pagarināts vēl par mēnesi.

Nākamā tiesas sēde gaidāma 27.janvārī.

Tikmēr pirmdien Horvātijas policija reida laikā konfiscējusi Sanadera mākslas darbu kolekciju.

Vietējie mediji vēsta, ka vērtīgā kolekcija atsavināta, lai nodrošinātu, ka valsts saņem kompensāciju gadījumā, ja to piespriestu Horvātijas tiesa.

Politiķim pieder ap simts gleznu un skulptūru, kuru vērtība vairākkārt pārsniedz 200 000 eiro (140 560 latus), kas amatpersonas deklarācijās norādīti kā viņa īpašumu kopvērtība.

Šomēnes saistībā ar izvirzītajām apsūdzībām jau tika iesaldēti Sanadera, viņa dzīvesbiedres un viņu meitu īpašumi.

Kā jau ziņots, Sanaders tika aizturēts 10.decembrī Austrijā, pamatojoties uz Horvātijas izdoto starptautisko aresta orderi.

Sanaderu meklē Horvātijas Korupcijas un organizētās noziedzības apkarošanas birojs (USKOK) "saistībā ar krimināli sodāmu darbību pastrādāšanu un varas ļaunprātīgu izmantošanu".

Savukārt Austrijā viņš tiek turēts aizdomās par naudas atmazgāšanu, kas varētu kavēt izdošanu Horvātijai.

Valdību un ietekmīgo Horvātijas Demokrātisko savienību (HDZ) viņš vadīja no 2003.gada līdz 2009.gadam, kad pārsteidzošā kārtā paziņoja par savu aiziešanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!