Foto: Shutterstock

Austrijas prokuratūra pirmdien paziņojusi par kriminālapsūdzību izvirzīšanu 17 galēji labējās identitāristu kustības locekļiem par naidu kurinošiem izteikumiem, noziedzīgas apvienības veidošanu, īpašumu bojāšanu un izspiešanu.

Apsūdzības izvirzītas desmit redzamākajiem kustības biedriem un septiņiem aktīviem atbalstītājiem. Apsūdzības izvirzītas pēc kratīšanām vairāku kustības locekļu mājās pagājušajā mēnesī, tostarp pie kustības vadītāja Martina Zellnera. Identitāristu kustība pēdējos gados sarīkojusi vairākas akcijas, lai publiskotu ksenofobisku ideoloģiju, norādīja prokuratūra.

Piemēram, 2017. gada maijā kustības locekļiem izdevās nokļūt uz Turcijas vēstniecības jumta, kur viņi izkāra plakātu ar uzrakstu: "Erdogan, ved savus turkus mājās." Savukārt 2016. gada jūnijā identitāristi iztraucēja diskusijas par migrācijas politiku Klāgenfurtes universitātē. Viņi uz skatuves izritināja plakātus ar uzrakstiem "Apturiet imigrāciju" un "Integrācija ir meli".

29 gadus vecajam Zellneram martā tika aizliegts iebraukt Lielbritānijā, britu varasiestādēm secinot, ka viņa klātbūtne nenāks par labu sabiedrības interesēm. Pagājušajā mēnesī Zellners piedalījās akcijā pie Francijas un Itālijas robežas, kur galēji labējie aktīvisti nobloķēja kalna pāreju, protestējot pret migrāciju pāri Alpiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!