Foto: EPA/LETA
Atklāta čečenu cilvēktiesību aktīvistes Nataļjas Estemirovas slepkavības lieta, ceturtdien vēsta aģentūra "Interfax".

Avots tiesībsargājošajās iestādēs aģentūrai pastāstīja, ka Izmeklēšanai zināms Estemirovas slepkavas vārds.

Pēc viņa vārdiem, pašlaik notiek slepkavas meklēšana un tiek noskaidrots, kas bija šīs slepkavības pasūtītājs.

Cilvēktiesību organizācija "Memorial" pēc medijos izskanējušās informācijas par Estemirovas slepkavības atklāšanu sazinājusies ar tiesībsargājošajām iestādēm. Kā vēlāk žurnālistiem paziņoja "Memorial" vadītājs Oļegs Orlovs, izmeklētāji viņam norādīja, ka pretēji izskanējušajai informācijai aktīvistes slepkava vēl nav noskaidrots.

Kā ziņots, Estemirova pagājušā gada 15. jūlijā nolaupīta Čečenijas galvaspilsētā Groznijā netālu no savas mājas un vēlāk atrasta nogalināta mežā kaimiņos esošajā Ingušijas republikā.

Estemirova bija viena no galvenajām cilvēktiesību organizācijas "Memorial" aktīvistēm Kaukāza reģionā un nodarbojās ar pazudušo cilvēku lietām. Čečenijas varasiestādes bija vairākkārtīgi izteikušas neapmierinātību ar viņas darbību.

Starptautiskā cilvēktiesību aizsardzības organizācija "Amnesty International" vēlāk uzsvēra, ka starptautiskajai kopienai jāizdara spiediens uz Krievijas un Čečenijas varas pārstāvjiem, kuri faktiski piever acis uz nebeidzamām cilvēktiesību aizstāvju slepkavībām un nespēj novest līdz galam praktiski nevienu šādu noziegumu izmeklēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!