Foto: AP/Scanpix/LETA

Nu jau vairākas dienas Ķīnas dienvidos novērojamas spēcīgas lietusgāzes, kas izraisījušas nāvējošus plūdus un ir satricinājušas desmitiem miljonu iedzīvotāju dzīves, ziņo medijs CNN. Kā informē Pasaules Meteoroloģiskā organizācija (WMO), aizvadītajā gadā Āzija ir bijusi pasaules klimata katastrofu visvairāk skartais reģions, vētrām un plūdiem izraisot lielāko upuru skaitu.

Guandunā plūdu dēļ bojā gājuši ir vismaz četri cilvēki, tai skaitā viens glābējs, pirmdien informējusi ziņu aģentūra "Xinhua". Savukārt vismaz 10 cilvēki ir joprojām bezvēsts pazuduši.

Kopš 16. aprīļa ilgstošas lietusgāzes ir skārušas teritorijas netālu no Džudzjanas upes, kas ir viens no valsts apdzīvotākajiem reģioniem. Četrās no Guandunas meteoroloģiskajām stacijām aprīlī reģistrēts rekordliels nokrišņu daudzums.

Teritorija ir pakļauta ikgadējiem plūdiem, sākot no aprīļa līdz pat septembrim. Tomēr pēdējos gados šis reģions ir saskāries ar intensīvākām lietusgāzēm un plūdiem. Zinātnieki brīdinājuši, ka klimata krīze vien pastiprinās ārkārtējus laikapstākļus, padarot tos nāvējošākus un biežākus.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!