Foto: Kadrs no video

Sīrijā un Irākā lielas teritorijas sagrābušais teroristu grupējums "Islāma valsts" publicējis video no frontes līnijas, kurā redzams, kā džihādisti ieņem Irākas armijas kontrolpunktu.

Video sākumā redzama apšaude ar automātiskajiem ieročiem. Savukārt nedaudz vēlāk vērojams, ka islāmisti, šķiet, bez panākumiem cenšas trāpīt Irākas vai ASV vadītās koalīcijas iznīcinātājiem un helikopteriem.

Ap video trešo minūti kamera nofilmējusi, ka teroristi ieiet irākiešu armijas kontrolpunktā. Viņi tajā iebrauc ar metāla loksnēm bruņotos apvidus auto. Ņemot vērā, ka video nav redzami cilvēku līķi, kurus teroristi parasti filmē, lai iebiedētu pretiniekus, irākieši šo kontrolpunktu, visticamāk, ir laikus pametuši, līdzi paņemot arī kritušos un ievainotos, ja tādi bijuši.

Savukārt ap ceturto minūti redzams kārtējais iespaidīgais ar sprāgstvielām piepildītas pašnāvnieka vadītas automašīnas sprādziens pie kāda cita irākiešu kontrolpunkta. Iepriekš rakstījām, ka šāda veida uzbrukumus "Islāma valsts" izmanto bieži.

Video esot filmēts Salāh ed Dīnas rajonā pie Beidžī pilsētas, kura atrodas uz ceļa starp Bagdādi un "Islāma valsts" lielāko ieņemto pilsētu Mosulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!