Lai samazinātu brīvi klīstošo suņu un ziloņu daudzumu pilsētā, Bangkokas varas iestādes gatavojas pieņemt likumu par soda mēriem cilvēkiem, kas atstāj savus dzīvniekus brīvā vaļā, piektdien paziņoja pilsētas pašvaldības deputāts.
Likums aizliegs īpašniekiem savus suņus, kaķus, ziloņus, govis, kā arī niknos dzīvniekus atstāt bez uzraudzības klaiņojam sabiedriskās vietās, traucējot citu iedzīvotāju mieru un piemēslojot ielas.

Bangkokas pilsētas likumu sagatavošanas komitejas loceklis Amornetheps Setabhrahmana aģentūrai "Reuters" pastāstīja, ka likums stāsies spēkā 1.martā, ja tas tiks apstiprināts 16.janvārī.

Dzīvnieku un mājlopu īpašniekiem savus lolojumus pastaigās ielās būs jāved pavadā un pašiem jāsatīra to atstātās nekārtības.

Par likuma pārkāpumu varēs piespriest soda naudu no 2000 līdz 10 000 bātiem (aptuveni no 28 līdz 145 latiem) vai cietumsodu līdz sešiem mēnešiem.

Ziloņi bieži tiek vadāti pa pilsētas ielām naudas pelnīšanas nolūkos, taču rada lielus sastrēgumus un traucē satiksmi. Arī klaiņojošie suņi un kaķi rada problēmas Bangkokā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!