Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žozē Manuels Barrozu, kas jaunnedēļ tiksies ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, solījis personiski aicināt viņu saukt pie atbildības žurnālistes Annas Poļitkovskas slepkavības vaininiekus, norādot, ka no tā būs atkarīga Krievijas uzticamība.
Atbildot uz raidsabiedrības BBC jautājumu, vai viņš gatavojas skar šo tematu, Barrozu paziņojis, ka runās par to ar Putinu "ļoti atklāti".

"Jā, mēs gribam, lai tie, kuri noslepkavoja Poļitkovsku, dižu cīnītāju par vārda brīvību, tiktu saukti pie atbildības. Krievijas valdības un varas iestāžu uzticamība būs atkarīga no tā, vai tās spēs saukt pie atbildības tos, kuri izdarījuši šo briesmīgo noziegumu," viņš sacījis.

"Mēs vēlamies uzturēt ciešas attiecības ar Krieviju, un es domāju, ka arī Maskava ir ieinteresēta uzturēt ciešas attiecības ar ES, kuras ietekme līdz ar paplašināšanos pieaug," norādījis EK prezidents. "Pēc Bulgārijas un Rumānijas uzņemšanas Eiropas Savienība ar pusmiljardu iedzīvotāju kļūs par lielāko tirdzniecības bloku pasaulē," viņš atgādinājis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!