Beļģijas galvaspilsētas Briseles rajonā Molenbekā, kur dzīvojušas vairākas ar Parīzes teroraktiem saistītas personas, īstenotā policijas operācija ir noslēgusies, atsaucoties uz vietējiem medijiem, ziņo raidsabiedrība BBC.

Operācijas mērķis bija aizturēt brīvībā esošo aizdomās turamo Parīzes teroraktu rīkotāju Salahu Abdeslamu. Operācija gan noslēgusies "negatīvi" - neviens operācijas laikā neesot aizturēts, atsaucoties uz beļģu izmeklētājiem, ziņo aģentūra AFP.

AFP avoti iepriekš nevarēja apstiprināt, vai Abdeslams atrodas policijas ielenktajā ēkā.

26 gadus vecais Beļģijā dzimušais Francijas pilsonis, domājams, ir izīrējis VW "Polo" automašīnu, ko uzbrucēji piektdien pametuši pie "Bataclan" koncertzālēs Parīzē, kur teroristu uzbrukumā nogalināti vismaz 89 cilvēki.

Sestdien viņš atradies kādā mašīnā ar vēl diviem vīriešiem, kad pie Beļģijas robežas to apturēja policija. Taču pēc pārbaudes braucēji palaisti.

Atsevišķi mediji vēsta par Briseles rajonā dzirdētu šāvienu un sprādzienu troksni, taču BBC korespondenti Briselē šādu informāciju neavarēja apstiprināt.

Beļģijas policija iepriekš atteikusies raidsabiedrībai komentēt notiekošo. Tikmēr sociālajā tīklā "Twitter" publicēta kāda fotogrāfija, kurā esot redzama kāda aizdomās turētā aizvešana.

Parīzes teroraktu izmeklēšanā īpaša uzmanība pievērsta Briseles Molenbekas rajonam, kuram ir džihādistu patvēruma reputācija. Šeit arī arestēts viens no aizdomās turētajiem par saistību ar Parīzes uzbrukumiem.

Teroraktos Parīzē piektdien tika nogalināti vismaz 129 cilvēki un vairāk nekā 350 ievainoti. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmies teroristiskais grupējums "Islāma valsts".

Šaušanas un spridzināšanas uzbrukumi notikuši sešās pilsētas vietās. Septiņi uzbrucēji gāja bojā uzspridzinoties, bet vienu nošāvusi policija.

Tikmēr likumsargi turpina meklēt personas, kas tiek turētas aizdomās saistībā ar teroraktiem, tostarp 26 gadus veco Salahu Abdelslamu no Beļģijas, kurš tiek raksturots kā bīstams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!