Foto: kadri no video
Krievijas Belgorodas apgabala Graivoronskas rajonā, kas atrodas pie Ukrainas robežas, pirmdien ielauzušās diversantu grupas no Ukrainas, atsaucoties uz apgabala gubernatora Vjačslava Gladkova paziņojumu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Savukārt pati Belgoroda piedzīvojusi dronu uzbrukumu, tāpat ir iznīcināts viens no Krievijas robežkontroles punktiem, skan sirēnas, raksta aģentūra UNIAN. Pilsētas radiostacijās pārraidīta informācija, ka Belgoroda "drīz tiks atbrīvota".


"Krievijas Federācijas bruņotie spēki kopā ar robežsardzi, Nacionālo gvardi un FSB pieņem nepieciešamos mērus pretinieka likvidēšanai," gubernators Gladkovs raksta savā "Telegram" kanālā.

Gladkovs pavēstīja, ka cietuši astoņi cilvēki, kā arī evakuēta lielākā daļa iedzīvotāju no Graivoronas rajona un tuvējiem ciemiem. Apgabalā izsludināts pretterorisma režīms.

Šobrīd pilsētā ir ieviesti īslaicīgi ierobežojumi, sākot ar dokumentu pārbaudi privātpersonām, viņu personību noskaidrošanu un beidzot ar tādu uzņēmumu un organizāciju apturēšanu, kuru darbībā tiek izmantotas ķīmiskas, sprāgstošas, radioaktīvas un bioloģiski aktīvas vielas, savā "Telegram" kanālā vēsta Gladkovs.


Savukārt Ukrainas Galvenās izlūkošanas pārvaldes runasvīrs Andrijs Jusovs paziņoja, ka operāciju Krievijas Belgorodas apgabalā veic leģions "Krievijas brīvība" un "Krievu brīvprātīgo korpuss". Kādā video, kura filmēšanas vieta nav uzreiz nosakāma, redzama militārās tehnikas un tanka pārvietošanās.


Viņš uzsver, ka operācijā piedalās tikai un vienīgi Krievijas pilsoņi, lai radītu "drošības joslas" Belgorodas apgabala teritorijā un pasargātu Ukrainas mierīgos iedzīvotājus.

Jusevs arī paziņoja, ka krievi sākuši izvest kodolgalviņas no kara daļas "Belgoroda-22" Graivoronas rajonā. Kara daļa ietilpst Krievijas stratēģiskajos raķešu spēkos.

Ukrainas Prezidenta biroja vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks tviterī raksta, ka Ukrainai nav tieša sakara ar Belgorodā notiekošo un ironiski piebilst: "Kā zināms, tankus var nopirkt jebkurā Krievijas militārajā veikalā, bet pagrīdes partizānu vienības joprojām sastāv no Krievijas pilsoņiem."

"Atšķirībā no Putina zombijiem mēs neaiztiekam civiliedzīvotājus un neizmantojam tos saviem mērķiem. Brīvība ir tuvu!" teikts "Krievijas brīvības" sociālo tīklu paziņojumā.

"Krievijas brīvība" vēlāk paziņoja, ka kopā ar RDK izdevies pilnībā atbrīvot apdzīvoto vietu Kozinka. "Graivoronā iegāja priekšējās vienības. Virzāmies tālāk. Krievija būs brīva," teiks paziņojumā.

RDK un "Krievijas brīvība" ir brīvprātīgas Krievijas pilsoņu vienības, kas karo Ukrainas pusē. Nav gan zināms, cik plašas ir šīs vienības.

Diktatora Vladimira Putina runasvīrs Dmitrijs Peskovs nācis klajā ar paziņojumu, ka rit darbs pie Belgorodas apgabalā iekļuvušo diversantu grupu likvidēšanas un ka šīs diversijas mērķis bijis "novērst uzmanību no Bahmutas".

Iepriekš pirmdien Belgorodas apgabala amatpersonas ziņoja par Graivoronskas rajona apšaudīšanu. Krievijas un Ukrainas "Telegram" kanāli ziņoja, ka uz robežas notiek kauja un uzbrukumu piedzīvo Krievijas robežkontroles punkts "Gaivoron".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!