Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) rīcībā ir dokumentāri apliecinājumi tam, ka trimdā dzīvojošais uzņēmējs Boriss Berezovskis finansē nelikumīgos bruņotos grupējumus Čečenijā.
To preses konferencē Mahačkalā paziņoja FDD sabiedrisko attiecību pārvaldes vadītājs Aleksandrs Zdanovičs.

Pēc viņa vārdiem, "noteikta un dokumentāri apliecināta Berezovska saistība ar vairākiem čečenu lauka komandieriem un tas, ka viņš finansējis terorisma darbību".

Zdanovičs neprecizēja, kad tieši Berezovskis sācis finansēt čečenu kaujinieku darbību, sakot, ka visa informācija, kas saņemta attiecībā uz Berezovski, tiks nodota drošības dienestiem Eiropā.

"Pirmkārt - izvērtēšanai, otrkārt - pasākumu īstenošanai. Ja cilvēks pamatoti tiek turēts aizdomās, ka viņš palīdz teroristiem un viņus finansē, tad ir jāpieņem atbilstoši pasākumi, lai viņš tiktu izdots Krievijai," sacīja Zdanovičs.

Savukārt Berezovskis intervijā radiostacijai "Eho Moskvi" nosauca apsūdzības sadarbībā ar čečenu kaujiniekiem par "absolūti bezjēdzīgām".

Berezovskis sacīja, ka ir ticies ar čečenu kaujinieku komandieriem laikā, kad bija Krievijas Drošības padomes sekretāra vietnieks un "1997.gadā nodarbojies ar miera procesa veidošanu Čečenijā". Tieši tajā laikā viens Čečenijas bruņoto spēku štāba priekšnieks Aslans Mashadovs tika ievēlēts par Čečenijas prezidentu un "atzīts gan Krievijā, gan visā pasaulē", un tajā pašā laikā tika parakstīts arī miera līgums starp Čečeniju un Maskavu, atgādināja Berezovskis.

"Es turpināju šos sakarus arī pēc tam, un tie bija vērsti uz viena uzdevuma izpildi - apturēt karu Čečenijā un panākt mieru," paziņoja biznesmenis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!