Foto: AP/Scanpix

Itālijas bijušais premjerministrs Silvio Berluskoni ceturtdien ir notiesāts ar gadu ilgu cietumsodu par slepena telefonsarunas ieraksta, kas saistīts ar 2005. gadā notikušu bankas skandālu, publiskošanu, vēsta aģentūra "Reuters".

Tiesa uzskata, ka Berluskoni organizējis policijas veiktas noklausīšanās datu noplūdināšanu un publicēšanu savam brālim piederošā laikrakstā. Publiskotā informācijas bijusi saistīta ar Berluskoni politiskajiem konkurentiem.

Sagaidāms, ka ekspremjers, kurša savu vainu noliedz, spriedumu pārsūdzēs. Tas nozīmē, ka tiesas spriedums vēl nestāsies spēkā un Berluskoni paliks uz brīvām kājām.

Šis ir viens no trim tiesas procesiem pret ekspremjeru. Ekstravaganto politiķi tiesā arī par krāpšanos ar nodokļiem un seksuālām attiecībām ar nepilngadīgu prostitūtu. Nodokļu krāpšanās lietā Berluskoni ir pārsūdzējis pagājušā gada oktobrī piespriesto gada cietumsodu.

Lai gan iespēja, ka Berluskoni varētu nokļūt cietumā ir niecīga, ceturtdienas spriedums tomēr nopietni iedragā politiķa reputāciju, skaidro BBC. Februāra beigās notikušajās parlamenta vēlēšanās Berluskoni vadītā koalīcija guva labus panākumus, kļūstot par otrās vietas ieguvēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!