Foto: Reuters/Scanpix

ASV uzlidojumos Afganistānā nogalināti divi starptautiskā teroristu tīkla "Al Qaeda" līderi, ceturtdien paziņojušas vietējās amatpersonas.

Bezpilota lidaparātu jeb dronu trieciens Kunaras provincē notika svētdien un bija vērsts pret "Al Qaeda" emīru Afganistānas ziemeļaustrumos Faruku al Kahtani un viņa vietnieku Bilalu al Mutaibi, pavēstījusi ASV Aizsardzības ministrija (Pentagons), tomēr "uzbrukumu rezultāti joprojām tiek novērtēti".

Tomēr informācijas avoti provincē apstiprināja, ka uzlidojumi notikuši un abi "Al Qaeda" līderi nogalināti.

"Viņi nogalināja divus "Al Qaeda" locekļus kopā ar sešiem Pakistānas talibiem," pavēstīja provinces padomes loceklis Vilajats Hans.

ASV armija uzskata, ka Kahtani un Mutaibi šajā triecienā ir nogalināti, tomēr nav apstiprinājusi, ka šis uzbrukums ir bijis veiksmīgs.

"Mēs jūtamies diezgan pārliecināti," sacīja militārpersona, kas vēlējās saglabāt anonimitāti. Pentagons ir izsekojis Kahtani gadiem ilgi. Viņš bija nonācis ASV armijas amatpersonu redzeslokā 2012.gadā, bet uzbrukums viņam toreiz tika atcelts pēdējā brīdī civiliedzīvotāju upuru riska dēļ.

Kahtani un viņa vietnieks svētdien atradās Kunaras provinces Gaziabadas apriņķa Hilgalas ciemā divās mājās, starp kurām bija vairāku simtu metru attālums. Pret šīm mājām gandrīz vienlaikus tika vērsti vairāku dronu triecieni.

Kunaras provinces administrācijas preses sekretārs Abduls Gani Mosamems paziņoja, ka ir nogalināti vismaz 15 nemiernieki, tostarp divi arābi un vairāki Pakistānas talibu kaujinieki.

Kahtani un Mutaibi bija aktīvi iesaistījušies Kunaras provinces jauniešu vervēšanā "Al Qaeda".

Plašas militāras aktivitātes Pakistānā pret vietējiem talibiem likušas simtiem kaujinieku doties pāri robežai uz Afganistānu, kur viņi atraduši patvērumu afgāņu talibu kontrolētajās teritorijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!