Kāds bijušais Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) darbinieks trešdien lūdzis politisko patvērumu Lielbritānijā. Aleksandrs Ļitviņenko trešdien kopā ar sievu un bērnu ieradās Londonā un Hītrovas lidostā iesniedza pieteikumu, kurā viņš lūdz Lielbritānijas varas iestādēm piešķirt viņam politisko patvērumu.
Bijušais FDD darbinieks pastāstīja, ka uz šādu rīcību viņu pamudinājis tas, ka viņu nemitīgi vajājot Krievijas specdienesti. Draudi tikuši izteikti ne tikai viņam, bet arī viņa sievai un bērnam. "Es vairākkārt vērsos prokuratūras iestādēs ar lūgumu aizsargāt mani un manu ģimeni, bet uz maniem iesniegumiem neviens nereaģēja," viņš apgalvoja.

Ļitviņenko paziņoja, ka sarunās Lielbritānijas varas iestāžu pārstāvji ir apsolījuši, ka viņš netiks izraidīts no šīs valsts.

Pēc Ļitviņenko advokāta teiktā, bijušais VDD darbinieks britu varas iestāžu pārstāvjiem pastāstījis, ka "baidās par savu dzīvību, jo viņš ļoti daudz zina, arī par pērn notikušajiem sprādzieniem Maskavas dzīvojamos namos".

Savulaik Ļitviņenko paziņoja par Krievijas specdienestu vadības līdzdalību, gatavojot atentātu pret ietekmīgo uzņēmēju Borisu Berezovski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!